Hart voor het Kind
waar je jezelf mag zijn

Over mij

Mijn naam is Jolanda Wolterink. Ik ben leerkracht in het speciaal onderwijs, maar bovenal ben ik getrouwd en moeder van 4 kinderen.

Na mijn opleiding aan de PABO heb ik mijn Master Sen gehaald gericht op het gedrag van kinderen. Ook heb ik me gespecialiseerd in spel bij het jonge kind.

Sinds ik moeder ben van 4 hoog gevoelige kinderen heb ik me meer verdiept in het hoog gevoelig zijn. Ik ben op het gebied van hoog gevoeligheid niet alleen deskundig uit de boeken maar als ervaringsdeskundige heb ik veel kennis opgedaan.

Binnen ons gezin heb ik gemerkt dat wanneer je weet hoe je hiermee om kunt gaan je het omgaan met hoog gevoeligheid vele male makkelijker kan maken. Daarom is mijn missie dan ook om hoog  gevoeligheid in te zetten als kracht en ouders deze eigenschap beter te laten begrijpen zodat onrust binnen het gezin verdwijnt en het kind weer in zichzelf gaat geloven en zichzelf mag en kan zijn.

Mijn hart heeft altijd bij het kind gelegen. Ik wist als klein meisje al dat ik juf wilde worden. En dit is me dan ook maar mooi gelukt.

In mijn werk vind ik het belangrijk dat een kind mag zijn zoals hij/ zij is. Het is erg belangrijk om jezelf te mogen en kunnen zijn. Soms heb je daarbij hulp nodig van e en ander, omdat je je erg onzeker en niet begrepen voelt. Daar zou ik het kind graag bij helpen. Zodat het meer zelfvertrouwen krijgt en  zichzelf weer kan zijn!

Mijn Hart ligt op verschillen de gebieden bij het Kind.

Op cognitief gebied, graag h elp ik het kind bij zijn leerontwikkeling, want hoe frustrerend is het als je anders leert en hierin niet de juiste leerstrategie krijgt aangeboden. Ik kan en wil uw kind hierbij helpen. Ik kan als beelddenk coach uw kind begeleiden om in zijn of haar leerstrategie de lesstof beter te leren begrijpen

Op sociaal gebied, hoe fijn is  het als je begrepen wordt en je geholpen kan worden bij het begrijpen van de wereld. Ik kan en wil uw kind helpen de wereld beter te leren begrijpen en zich beter staande te houden binnen de vele prikkels die hij of zij te verwerken krijgt. Zodat het meer zelfvertrouwen krijgt en zichzelf meer kan zijn.